perjantai 1. heinäkuuta 2016

Kulovedellä 24.6., 25.6., 26.6. & 28.6.

Viikon sisään on tullut käytyä Kulovedellä kalassa neljästi.

24.6. eli juhannusaattona tuli tehtyä järvellä pidempi lenkki. Heti huomasin, että kuha ei ole yhtään samanlaisella otilla kuin aikaisemmin. Aloituspaikalta tuli kuitenkin vielä 4 mittakuhaa uistelemalla ja suunnilleen saman verran alamittaisia. Vettä tuolla alueella on 3-5 metriä. Koitin matalammastakin kivikosta jigillä, mutta saalista ei tullut. Tuon alueen jälkeen kokeilin reippaan kokoisen lenkin uistella uusia alueita, mutta ei ainuttakaan tärppiä tullut. Lopuksi kävin vielä virtapaikassa jigailemassa, ja sieltä sain vielä 2 mittakuhaa. Päivän harmitus oli menetetty musta-keltainen Merimetso-vaappu. Siima katkesi jostain ihmeen syystä kesken uistelun, vaikka pohjaan ei vaappu osunut.

25.6. järvellä näytti olevan virtausta jonkun verran, joten suuntasin suoraan virtapaikkoihin jigaamaan. Kolmas tai neljäs ankkuripaikka antoi ensimmäisen kuhan. Alueella oli useita muitakin kalastajia aina varttia vaille 3 asti yöllä. Hieman heidän poistumisensa jälkeen sain vielä pari mittakuhaa, joten yön saldo oli sentään 3 mittakuhaa. Kuhista ensimmäinen tuli 3,5" Lazy Shadilla ja kaksi jälkimmäistä 4" vertikaalijigeillä heittämällä. Kaikki kuhat tulivat noin 6m vedestä.

26.6. suuntasin samoille paikoille kuin edellispäivänä, tai pikemminkin yönä. Nyt olin järvellä vähän ennen klo 23. Ekaan tuntiin saldona oli vain pari tärppiä, mutta klo 24 jälkeeSuurin osa tärpeistä tuolla alueella ei jäänyt kiinni. Siimojen kanssa olin ongelmissa, kun 0.13mm Nanofil meni jostain syystä vavan kärjen kohdalta tai suunnilleen sieltä päin poikki 2 kertaa peräkkäin, kun koitin "ampua jigin" irti pohjasta avaamalla kammen samalla kun vapa on jännityksessä. Ikinä ennen ei ole kyseisellä tavalla siima katkennut, ja nyt oli vielä uusi siima käytössä.

Aivan varma en ole, oliko vika enemmän vavassa vai siimassa. Vaparenkaita kun jälkeenpäin tarkastelin, niin ehkä aavituksen verran osa renkaista syö siimaa. Ja vapanahan minulla oli Yoshino Jig Specialist. Joka tapauksessa jatkoin tuon jälkeen varavavalla Daiwan Megaforcella, joka on kuitenkin enemmänkin ahvenvapa. Puoli 1 aikaan syönti lopullisesti hiljeni, mutta jatkoin vielä yrittämistä, ja keltaiseen 3" Hybrid Wormiin otti vielä toinen mittakuha puoli 2 aikoihin. Tuon jälkeen heittelin vielä hetken tyhjää samalla alueella, ja päätin pois mennessä kokeilla vielä toista paikkaa, josta on aiemmin tullut hyvin kuhia. Nyt sieltäkään ei tullut tärppiäkään, ja lisäksi alkoi satamaan vettä, joten päätin lähteä pois 2 aikoihin.

28.6. päätin ottaa viime kerroista poiketen mukaan ainoastaan uisteluvälineet. Alku oli erittäin lupaava, sillä päästyäni oletetulle kalapaikalle vähän ennen klo 23, sain välittömästi 44cm kuhan ja pri pienempää aivan peräkkäin. Nuo jäivät kuitenkin myös uistelukerran 3 isoimmiksi kuhiksi, sillä sain ainoastaan puoli 1 aikaan enää yhden pikkukuhan. Ensimmäiset kuhat nousivat matalasta 3-4m vedestä. Sen jälkeen uistelin tyhjää kaikissa syvyyksissä 4 ja 20 metrin väliltä, tosin käyttämäni vaaput uivat 2-5 metrissä kaikki. Ilmeisesti kuha ei ollut vielä pintautunut syvän päälle. Ensi kerralla siis enemmän painoa siimoihin!

Berkleyn Nanofilia on tullut melkein pelkästään käytettyä nyt muutaman vuoden ajan. Nyt tuli ostettua valkoista, mutta keltainen näkyy ehdottomasti paremmin.

Tällainen pienehkö Lohi-moottorivene on ollut nyt käytössä vanhalla 5hv Yamahalla varustettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti