lauantai 18. kesäkuuta 2016

Uistelukauden avaus, Suonojärvi

Huhti-toukokuun vaihteessa tuli yhden kerran käytyä uistelemassa Suonojärvellä, kohdekalana hauki. Edelliskerralla, kun uistelin keväällä kahtena päivänä kyseisellä järvellä haukea, olivat saaliit muistaakseni 15 ja 31 haukea. Tuosta syystä odotukset olivat melkoisen korkealla.

Melko pian oli kuitenkin selvää, että mitään kunnon saalista ei tuona päivänä tule. Sinnikkäästi uistelin matalia rantoja pitkin, mutta se ei tuntunut auttavan. Pariin tuntiin sain neljä haukea, jotka jäivät ainoiksi. Viimeiset 4 tuntia tuli uisteltua ilman yhtään tärppiä. Tuli koitettua lopulta yksi kunnon kutulahtikin, mutta ei sielläkään enää haukia ollut. Ihmeen nopeasti hauet tänä vuonna katosivat matalasta pois. Vedenlämpö oli tuolla uistelukerralla jo ainakin 10 astetta, joten en tiedä sitten ajoiko nopeasti lämmennyt vesi hauet tiehensä, vaikka viimeiset jäät olivat lähteneet vasta alle 2 viikkoa sitten.

Näin jälkikäteen ajateltuna olisi varmaan kannattanut suosiolla luovuttaa matalasta koittaminen ja laittaa syvännevaappuja tilalle tai ainakin uistella pidemmillä siimoilla kuin vavan mittaisilla. Vaan tulipa edes ne 4 haukea. Tuli sitä samalla soudettua yli 20km lenkki aina toiselle järvelle saakka eteläpäähän. Siellä oli vesikin niin sameata, että varmaan siksi ei kalaa tullut, vaikka kyseisessä paikassa (Kivilahtijärvi) on haukea erittäin runsaasti. Varmasti paremman saaliin olisin saanut menemällä aivan toiselle puolelle järveä, johon tein nuo toissavuoden hauen uistelut.

Kelissä ei juuri ollut valittamista


Tässä parhaiten hauille kelvannut vaappu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti