torstai 22. lokakuuta 2015

Uistelukisoissa Majava-cupissa

3. päivä lokakuuta tuli käytyä kolmannet uistelukilpailut koskaan ja ensimmäiset kolmeen vuoteen. Eero kysyi täydennystä venekuntaan ja en nähnyt osallistumiselle estettä, joten mukaan tuli lähdettyä...

Kilpailualueena oli siis Sastamalan/Nokian Liekovesi, Rautavesi ja osa Kulovettä. Itselläni on alueilta melko paljon paikallistuntemusta, mutta omat kokemukseni ovat lähinnä talvelta ja vuollepaikoista, jotka eivät kilpailualueeseen kuuluneet, joten eipä tuosta kokemuksesta juuri apua ollut kisaa ajatellen. Muut venekuntamme jäsenet olivat näillä järvillä ensimmäistä kertaa koskaan.

Päätimme panostaa kisassa etupäässä haukeen ja hieman ahveneen. Pysyttelimme matalissa vesissä säippävavoilla uistellen. Omaksi roolikseni jäi hoidella kahta 4 metrin takavapaa ja käyttää haavia, sekä tarvittaessa avustaa muiden vapojen kanssa.

Kisan aloitimme melko läheltä Liekovettä, mutta Rautaveden puolelta. Alku olikin kohtuullinen, sillä alle puoli tuntia alusta saimme n. 1,5kg hauen. Vaan hakuseksi meni kisa tuon jälkeen ja seuraavaa mittahaukea sai odottaa. Hyvän näköiset kaislikoiden reunat osoittautuivat melko lailla tyhjiksi. Hauen alamitta oli 55 cm, ja valtaosa hauista oli 50-55cm kokoluokkaa, joten hieman liian pientä. Kisan puolivälin aikoihin saimme pieneltä alueelta pari mittahaukea ja 340g ahvenen, jotka lisäsivät toivoa paremmasta, mutta se oli aika väliaikainen ilo, sillä jälleen tämän jälkeen nousi vain puolen kilon hauentumppia.

Koko loppukisan vaihtelimme ahkerasti paikkaa, eikä mitään haukipesää mistään löytynyt. Tulos tuntui olevan sama joka paikassa. Mittakala sieltä ja toinen täältä, ja alamittaisia vähän reilummin, mutta ei niitäkään paljoa.

Lopputuloksena oli 8kpl mittahaukia ja se yksi ahven. Lisäksi alamittaisia haukia noin 20kpl. Kuvittelimme ennen punnitusta, että sijoitus 10 parhaan joukkoon voisi olla lähellä, mutta toisin kävi. Sijoituksemme oli 17. Saalismäärät olivat huomattavasti suurempia kuin muutamana edellisvuotena samaan vuodenaikaan.

Valtaosa saaliista koostui suurehkoista hauista, mutta pari venekuntaa onnistuivat myös kuhilla kohtuullisen hyvin. Ahventen määrä sen sijaan kisassa oli yllättävänkin pieni, eikä kovin moni venekunta saanut yhtään ahventa.

Majava-cupin oman raportin tapahtumasta voitte lukea TÄÄLTÄ. Kilpailun tarkat tulokset löytää TÄSTÄ LINKISTÄ

Loppuun vielä pari kuvaa tapahtumasta.

Meidän venekunnan saalis

Keli oli kirkas ja vavat pitkiä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti