torstai 22. lokakuuta 2015

Kulovedellä jigaamassa

Viime maanantaina olin yli 2 vuoden tauon jälkeen Kulo-Rautavedellä jigaamassa eräässä virtapaikassa. Mukanani oli Joonas, jolle kyseinen paikka on enemmänkin tuttu kalapaikka.

Aloitimme kalastuksen aamulla ennen klo 9 eräältä syvänteeltä, johon kaiku piirsi isoja kaloja. Hetken aikaa niitä koitimme, mutta saaliitta, ja siirryimme seuraavaan paikkaan. Tällä paikalla oli kuuleman mukaan aiemmin kalaa ollut, mutta nyt tuntui tyhjältä. Siirryimme vähän matkaa eteenpäin, ja siitä alkoi ahvenia nousta harvakseltaan. Myös kokoluokka vaikutti aluksi aika pieneltä, 100-150g. Sekaan tuli kuitenkin pari mukavan kokoista noin 400g ahventa. Kala oli heikolla otilla, ja parhaiten sai ottamaan pieniin vertikaalijigeihin ja muihin jigeihin, joissa on pieni uintiliike. Hidas uitto oli välttämätöntä jos halusi pohjan läheltä kalaa saada.

Ahventa tuntui olevan parhaiten noin 5-7m vedessä ja lähellä pohjaa. Ajoittain kalaa tuli kuitenkin myös pinnempaa, mutta ne kalat olivat aika yksittäistapauksia. Välillä vaihdoimme perusjigaamisen vertikaalijigaukseen, ja sillä tavalla saikin heti lisäsaalista, vaikka kalastimme edelleen samoja paikkoja kuin aiemmin. Ilmeisesti passiiviset kalat ottivat mielummin virrassa melkein paikallaan värisevään kuin pohjassa pomppivaan jigiin.

Muutamia varsin mukavan kokoisia ahvenia saimme kuitenkin myös pinnan läheltä jigaamalla, joten kaikki konstit kannatti ottaa käyttöön. Päivän "paras kala" osui kuitenkin Joonakselle sillä hetkellä, kun kalastimme vertikaalijigaamalla. Lyhyen väsyttelyn jälkeen pääsin haavimaan veneeseen 1015g ahvenen, joka hetken päästä pääsi jatkamaan kasvuaan.

Sain saman paikan läheltä myös kuhan vertikaalijigaamalla, ja se jäi päivän ainoaksi kuhaksi. Koitimme loppuillan vielä vertikaalijigata samaa syvännettä kuin mistä aloitimme, mutta saalis jäi Joonaksen kolmeen tärppiin.

Päivän saldo oli reilu 10kg ahventa ja tuo yksi kuha. Ahventen keskipaino oli 200g luokkaa. Yli 400g ahvenia oli 5-6kpl, mutta vain tuo kilokala ylitti puolen kilon painon.


1015g


Keskipainolta 400g ahvenia fileerauslaudalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti