maanantai 20. heinäkuuta 2015

Vesijärvellä heinäkuun kalastelua

Lahden Vesijärvellä olen kalastellut nyt heinäkuun aikana joka viikko enemmän tai vähemmän. Enimmillään nelisen kertaa viikossa. Pääosin olen kalastanut vain iltaisin klo 19 jälkeen aina klo 22-24 asti. Saaliit ovat olleet ahvenen osalta erittäinkin tasaisia. Vain kahdella kerralla koko kesänä on ruokakoon (n. 80-100g+) ahventa on tullut alle kaksi kiloa.

Kuhan tulo on ollut huomattavasti vaihtelevampaa, paras hetki osui 11. heinäkuuta kun olin järvellä toistaiseksi ensimmäistä kertaa tänä kesänä moottoriveneellä Villen kanssa. Tuona päivänä meni monta tuntia kalojen hakemiseen, mutta lopulta löysimme hyvin kuhaa 6-7m vesistä. Monenlaiset jigit toimi eli kala oli hyvällä syönnillä. Saimme noin puoleen tuntiin 6kpl mittakuhia joista isoimmat olivat noin 53cm kokoluokkaa. Tuossa vaiheessa kuhaa oli veneessä jo riittäviin ja koitimme vielä ahventa kahdesta paikasta tuon jälkeen. Saalis niistä paikoista jäi kuitenkin vain yhteen ahveneen. Yhteensä ahventa tuli tuona päivänä tavanomaiset 2-3 kiloa. Ahvenet tulivat tuona päivänä n. 5m vedestä, valtaosa pystypilkillä ja silmällä.

Viisi isointa kuihaa ja 420g ahven.

Reilut 5 viimeisintä kalastuskertaa on jigivehkeiden lisäksi ollut pilkit mukana ja yhtä kertaa lukuunottamatta pilkit ovat antaneet myös parhaat saaliit. Jigien antaessa vain satunnaisia alamittaisia kuhia on pilkillä tullut joka kerta runsaasti kuhia, tosin mitalliset on ollut harvassa. Kahdella kerralla on sekaan tullut 2kpl mittakuhia ja suurin niistäkin vain 47cm.

Ahventa on enimmillään tullut samana päivänä noin 8 kiloa. Tästä viitisen kiloa tuli pilkillä pieneltä alueelta noin 10m vedestä. Jigi antoi samalta alueelta vain muutaman pikkuahvenen. Loppuillasta osuin jigin kanssa ahventen ajoparveen, josta sain vielä kolmisen kiloa ahventa nopeaan tahtiin. Ahven on yleensä ollut etupäässä 1-4m irti pohjasta.

Pilkkeinä olen käyttänyt pääasiassa rosterin väristä volframipainoitettua 55mm Sepeteusta silmäsyötillä. Tuo pilkki painaa noin 14 grammaa. Jonkun verran olen välissä käyttänyt Karismaxin 2-koon tasapainopilkkiä sekä Eepen Vene-tasapainoa. Jigeissä on yleisesti parhaiten toimineet pienet K.P Original 2" ja Electric Shad 2,5". Hyvällä syönnillä on hyvin isompaa ahventa valikoinut K.P Hybrid Worm 3" ja Lazy Shad 3". Pääasiassa olen 10m vedessä käyttänyt 10g jigipäätä. Kovalla tuulella on joutunut käyttämään myös 15g päätä.

Tässä vielä muutama kuva reissuilta/kaloista:

Kelit ovat olleet välillä haastavat...

PerussaalisVielä heinäkuussa tuli kutematon ahven

Aika lähteä pois

Pari noin kilon kuhaa ja pari kiloa ahvenia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti