keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Suonojärvellä 28.6-29.6

Sunnuntaina näytti salakan kutu olevan ohitse mökkirannassamme, joten tuli lähdettyä muualta kalaa etsimään. Aloitin mökkimme läheiseltä onkiturolta, josta sain viime kesänä toistaiseksi suurimman ahvensaaliin kyseisestä paikasta (7kg ahventa). Tällä kertaa oli hiljaista, ja jigillä ei tullut ainuttakaan kalaa. Yhden jigin tosin menetin hauelle. Alueelta tuli kuitenkin salakkatäkyllä yksi 150g ahven.

Tuon jälkeen lähdin uistelemaan useille vakipaikoilleni, esimerkiksi Selkäsaarten ympärille. Ensimmäinen paikka, 1-4m syvyinen matalikko antoi yhden ahvenen uistelemalla. Uistelin seuraavaan "hotspottiin", parin sadan metrin mittaiseen vedenalaiseen kivikkoon, mutta hiljaista oli tuollakin matalalla kivikolla, yksi hauki taisi tulla saaliiksi.

Seuraavaksi uistelin tutun kivikon vierestä erään saaren rantaan, josta isäni oli parhaiten kalaa saanut edelliskerralla.  Alueella oli nytkin tapahtumia, mutta ylös tuli vain pari ahventa ja pari haukea. Koitin alueella jigata ja uistella, mutta kalat tulivat kaikki uistelemalla. Loppuajan kalastin suurehkoa matalikkoa/kivikkoa, josta yleensä tulee mukavasti kalaa varsinkin alkukesästä. Vaan hiljasta oli sielläkin, taisi tulla yksi hauki ja yksi ahven. Kuhista ei merkkiäkään, vaikka niitä on monesti tullut hyvinkin samalta alueelta. Loppuillan pyhitin jigaukselle kuhan toivossa, mutta saalis jäi yhteen ahveneen. Ei ollut ainakaan 1-4m vesissä kalaa tutuilla paikoilla, vaikka olisi luullut ainakin kuhan olevan vielä jonkun verran matalassa.

Maanantaina päätin yrittää haukea ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Vedossa oli esimerkiksi syvänne-Jesse, Rapala Magnum, Rapala Deep Tail Dancer ja Stormin pullukan mallinen vaappu. Välillä tuli koitettua ahventakin laihoin tuloksin. Kävin jopa lumpeikoissa heittelemässä Kuusamon lippoja, mutta sieltäkään ei tullut tärppiäkään. Uistelu antoi kuitenkin kymmenkunta haukea ja muutaman ahvenen. Hauet olivat Suonojärven perus keskikesäkokoa, eli todella pieniä noin 500g keskipainoltaan. Yksi hauki taisi ylittää kilon painon. Ahvenet olivat vähän alle 100 grammasta noin 200 grammaan.

Haukea yritin 1-10m vesistä, mutta kaikki ylös tulleet taisivat napata max 2m syvyisestä vedestä, näistäkin valtaosa aivan rannasta. Paras saalis tuli kaikkein tuulisimmasta ruovikkoisesta rannasta. En tosin tiedä oliko tuulella juuri merkitystä, sillä samasta kohdasta on ennenkin noussut hyvin haukea.

Eli eipä ollut tällä kerralla Suonojärvellä paljoa annettavaa, mutta nyt jatkuu lähivikkoina etenkin Lahden Vesijärven "pommitus" jigikalastuksen ollessa pääosassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti