maanantai 20. heinäkuuta 2015

Pitkäsiimakalastusta Kokemäenjoella 17-19.7

Viikonloppuna tuli kalasteltua toista kertaa tänä kesänä pitkälläsiimalla. Paikka oli sama kuin edellisellä kerralla, eli Kokemäenjoki. Edelliskerralla saalis oli 3 kuhaa, joista kaksi yli kiloista. Siiman syötitimme pakastesärjillä kuten viimeksikin. Aiemmin on tullut todettua, että kyllä tuoreilla syöttikaloilla paremmin saalista saa, mutta nyt syötit saimme sen verran helpolla, että emme alkaneet tuoreita pyytämään.

Laskimme siiman perjantaina ja lauantaina ja koimme seuraavana päivänä. Lauantain siimankokeminen on pettymys, sillä saalis jäi tasan nollaan. Tuo oli toinen nollasaalis omalle kohdalle kyseiseltä alueelta viimeiseen 3 kesään.

Toisena päivänä toiveita herättävästi jo siiman kahdeksannessa koukussa oli reilun kilon kuha. Ilo oli kuitenkin varsin lyhyt, sillä tuo jäi siiman ainoaksi kuhaksi. Pientä lohtua toi kuitenkin siiman viimeisessä koukussa ollut ankerias, joka savustettiin tänään. Ankerias antoi siimassa merkkejä itsestään vasta toiseksi viimeistä koukkua veneeseen nostettaessa, mutta aloitti sitten kunnollisen taistelun kun se veneen viereen saatiin.

Yleensä ankerias on todella vaikea saada hengiltä, mutta tällä kertaa se kävi helposti ikään kuin vahingossa. Meillä kun on tapana ottaa pitkästäsiimasta kalat ylös atraimella ja nyt meni ensimmäinen lyönti pyristelevästä ankeriaasta sen verran ohi, että se hipaisi ankeriaan kiduksia ja kala sai verenvuodon johon se kuoli melko nopeasti. Toinen lyönti meni tukevasti ankeriaasta läpi ja "käärme" nostettiin veneeseen. Pituutta otuksella oli 82cm ja paino kilon paikkeilla.

Tuo oli ensimmäinen ankerias tuolta alueelta moneen vuoteen, vaikka kyllähän Kokemäenjoessa ankeriasta varmaan joka puolella jonkun verran on.

Yhtenä päivänä kokeilin myös pilkkiä joella, mutta saalis jäi kolmeen kiiskeen. Alue on kyllä mielestäni enemmän kuin haastava vapavälineillä. Koskaan en ole muutamaa filekoon ahventa enempää saanut saaliiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti