maanantai 20. lokakuuta 2014

Porissa jigaamassa 4.10

Pari viikkoa on kerennyt jo vierähtää tuosta reissusta, mutta jos nyt ehtisi siitä kirjoittelemaan. Merireissu tosiaan tehtiin Rasmuksen kanssa Porin vesille. Olimme kalassa jollalla, jonka kannoimme vesille erään suntin reunasta.

Kyseisestä suntista sain viime syksynä hyvin kalaa, mutta nyt siinä oli hiljaista. Muutamia heittoja tehtiin sinne tänne ilman kalahavaintoja. Myös Joonas oli isänsä ja veljensä kanssa kalassa samalla alueella.

Kerettiin Rasmuksen kanssa suntin toiseen päähän, kun Joonakselta tuli viestiä, että kalaa nousee hyvin noin puolen kilometrin päässä. No ei siinä kuin siirryttiin sitten tähän paikkaan. Paikka oli hieman virtaava saaren ja mantereen väli, ja ahventa näytti alueella olevan ihan hyvin. Veneitäkin oli siinä useita pienellä alueella.

Heti ekoilla heitoilla alettiin ahventa saamaan, mutta aika nopeasti hiljeni. Tosin heti kun siirryttiin vähän matkan päähän, tuli kaloja melkein joka heitolla. Ahvenet olivat keskipainolta vähän alle 150-grammaisia. Syönti ei mitään kovin raivoisaa ollut, vaan näykkimistä oli aika paljon ilman kiinni jäämisiä. Vettä oli tällä alueella noin 2-4 metriä.

Muualta ei viitsitty kalaa lähteä soutamalla etsimään, joten jigailtiin ainakin 4 tuntia tuolla pienehköllä alueella. Välillä kalaa tuli paremmin ja välillä huonommin, mutta mitään pitkiä taukoja ei kalantulossa ollut. Määrää tuli ihan hyvin, mutta ahven oli meriahveneksi vähän turhan pientä. Ilmeisesti 3kpl yli 300g ahvenia saatiin koko tuona aikana. Muuten ahventa saimme yhteensä noin 35kg.

Jigeistä mielestäni parhaiten toimi ruskea-oranssi Relaxin Super Banjo. Muita hyvin toimivia jigejä oli K.P Hybrid Worm 3", K.P Original 2,5". Aika monen väriset jigit toimivat, mutta tuohon ruskea-oranssiin löytyi eniten luottoa. Yleisesti tummat jigit tuntuivat ainakin toimivan, mutta kovin vaaleita en toisaalta hirveästi uittanutkaan.

Innokkaimmat koittivat välillä saalistaa ahvenia myös uimalla!

Tämän näköinen kalapaikka

2 kommenttia: