maanantai 25. elokuuta 2014

Waken perukemateriaalista (jatkoa)

Tässä aikaisempaan juttuun jatkoa koskien Waken titaaniperukemateriaalia, eli Wake Jawlinea. Ohuinta perukemateriaalia (vetolujuus 2,72kg) on tullut käytettyä satunnaisessa hauen jigauksessa ja vahvempaa (muistaakseni vetolujuus 11kg+) perukemateriaalia hauen/ahvenen säippäuistelussa rantoja pitkin.

Mainitaan ensiksi positiivinen palaute, eli peruke ei ole katkennut kertaakaan hauen hampaissa, joten hankauskestävyys lienee perukkeella hyvää luokkaa. Paljonkaan käytetyissä perukkeissa en ole havainnut selviä kulumisen merkkejä.

Mutta sitten siirrytäänkin kyseisen tuotteen suurimpaan heikkouteen eli vetolujuuteen. Eli tämän kesän aikana olen kertaalleen saanut tuon ohuen perukkeen poikki, kun kiskoin lippauistinta pois kaislikosta. Melkoisen heppoisesti napsahti poikki, mutta toisaalta sitä vetolujuuttakaan ei ole sen enempää luvattu kuin vajaat 3 kiloa.

Yksi vahvempi uistelussa käytetty peruke taas katkesi melko käsittämättömällä tavalla, kun siima ei ollut sillä hetkellä edes järvessä. Isäni vain nyppäisi siimasta (muistaakseni koittaen siiman kestävyyttä), mutta siima ei katkennut vaan peruke oli se joka katkesi ennen kuin 0,35mm monofiili. Jälleen tosin todettakoon, että tuossa siimassa tosiaankin taitaa olla suurempi vetolujuus kuin perukkeessa. Eli ainakaan uisteluun en voi suositella näin vähää vetoa kestävää peruke"siimaa". Wakelta kuitenkin löytyy vetolujuuksia aina 45kg asti, joten kenties paksuimmat Jawline-materiaalit ovat jo oikeasti kestäviä.

Olen käyttänyt siis kutakuinkin yhtä paljon tänä ja viime kesänä Jawlinen perukemateriaalia ja Fortress Predator-perukesiimasta tehtyjä perukkeita. Vertailun vuoksi Predator-perukkeet ei ole katkenneet kertaakaan, mutta niissä taas on jo havaittavissa selviä rispaantumisen merkkejä. Kalastavuudessa en ole havainnut eroa, vaikka Predator onkin notkeampaa materiaalia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti