perjantai 4. heinäkuuta 2014

Längelmävedellä 27-28.6

Längelmävedellä tuli vietettyä viime viikonloppu Rasmuksen ja Aksun kanssa. Tuolta oli aiemmin kevään ja alkukesän aikana tullut ihan hyvin kuhaa ja ahventa, mutta nyt oli kala kovin tiukassa. Varmasti vaikeutti kalastusta tosi viileät kelit ja jo ohi olevat ahvenen ja kuhan kutuajat.

Lauantaina lähdettiin uistelemaan joskus 3 aikaan aamulla alueelle, josta oli viikkoa aiemmin noussut 2,7kg kuha. Nyt ei kuhia näkynyt eikä kyllä ahveniakaan. Yksi reilu kilon hauki sen sijaan kävi piristämässä aamuhämärän aikaan. Uisteltiin Ponsanselän eteläpuolella sijaitsevaa matalikkoa ja sen reunoja.

Lauantai-iltana lähdettiin vesille joskus klo 19 ja pois tultiin yön pimeimpään aikaan. Suuntana oli tällä kertaa pääasiassa Saksalonselkä. Vinkkejä olen saanut sieltä kuhapaikoista, mutta näiltä paikoilta nousi vain pari minimaalista ahventa jigillä. Sen sijaan eräästä tutusta vain metrin syvyisestä paikasta kaislikon keskeltä nousi lyhyessä ajassa melkein peräkkäin 4 kuhaa jigillä. Yksikään näistä ei vain ylittänyt 45cm alamittaa. Lähistöltä tuli myös pari haukea isompi 2,2kg. Illan aikana ei yhtä 45cm+ kuhaa lukuunottamatta tullut edes tärppejä. Osasi olla vaihteeksi tiukassa kuha ja ahven. Haukea olisi saanut varmaan kymmeniä kiloja, jos niitä olisi jäänyt koittamaan.

Lauantain auringonnousu

Sunnuntaina ei kovassa tuulessa lähdetty enää järvelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti