perjantai 4. heinäkuuta 2014

Jigausta Sotkanvirralla 29.6 & 30.6

Rasmuksen kanssa poikettiin Pyhäjärven Sotkanvirralle parina iltana. Molempina iltoina kävi poikkeuksellisen kova virtaus, joten joutui käyttämään 10g jigipäätä vain parin metrin vedessä. 7g päällä sai tuntumaa oikeastaan ainoastaan heittämällä selvästi ylävirtaan.

Kalaahan tuolla yleensä on kovalla virralla parhaiten, mutta virtauksen takia ei ole aivan yhtä helppo kalastaa tuolla. Jigit tuntuvat jäävän kovalla virralla paljon enemmän pohjaan kiinni kuin sillon kun ei virtaa.

Sunnuntai-iltana alettiin jigaan varsin myöhään, ja paras syönti olikin heti kun aloimme kalastaa. Saaliiksi ahvenia 50-370g väliltä ja yhteensä 13kpl/2,1kg. Lisäksi yksi reilun kilon hauki.

Maanantai-iltana oltiin selvästi aiemmin kalapaikoilla, mutta samanlaista syöntipiikkiä ei osunut. Pari hieman parempaa syöntiaikaa oli, mutta muuten kaloja tuli vähän sieltä sun täältä eikä oikein mitään parvia tuntunut olevan. Selvästi kauemmin kuitenkin kalastettiin kuin edellisenä päivänä, ja saaliina oli samaiset 13 ahventa, nyt yhteispaino 2,3kg. Sain jälleen myös reilun kilon hauen, saattoi olla jopa sama kuin edellisenä päivänä kun oli niin saman kokoinen.

Maanantain isoimmat

n. 800g tuli filettäEi kommentteja:

Lähetä kommentti