perjantai 27. kesäkuuta 2014

Nokian Pyhäjärven Sotkanvirralla 25.6

Keskiviikkona pääsin vihdoin käymään ensi kertaa tänä kesänä Sotkanvirralla jigaamassa. Kyseinen paikka on yleensä parhaimmillaan elokuussa ja kohdekalana nimenomaan ahven. Yksittäisiä kuhiakin on tullut, mutta niitä ei yleensä tule.

Kuhia ei noussut keskiviikkonakaan, mutta muuten kalaa tuli ehkä odotettua paremmin. Virtaus oli todella minimaalinen, ja sen suuntakin vaihtui vähän väliä. Harvemmin tuolta tuollaisella virralla on kaksista saalista noussut. Yleensä mitä kovempi virta, sitä parempi saalis.

Kalastuksen aloitin puoli 10 aikoihin illalla, ja yllätyksekseni heti ekalla heitolla 200g+ ahven ylös. Tuon jälkeen meni kuitenkin vaikeaksi, kun taisi olla puoli tuntia ilman tärppejä. Tuo ei tällä paikalla kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kaloja kuitenkin olisi lähistöllä. Ne tuppaavat vaan alkamaan syömään vasta auringonlaskun aikoihin. Tällä kertaa lyhyt syöntipiikki osui hieman ennen auringonlaskua, kun taisi tulla viidellä heitolla peräkkäin ahven. Toinen pieni syöntipiikki oli puoli 12 jälkeen, mutta ahvenet olivat silloin pienempiä.

Muuna aikana tuli yksittäisiä kaloja (klo 22-24), mutta ei mistään syönnistä ollut tietoakaan. Aktiivisesti sain jigejä vaihdella ja etsiä ottipelejä, kaikki ei tosiaankaan tuntunut kelpaavan. Ehkä vakuuttavin vedessä käyneistä jigeistä oli Lunker Cityn pieni 2,5 tuuman vertikaalijigi, luonnonvärinen, tumma selkä ja vatsa melko vaalea.

Ainoa hauki, noin kiloinen iskikin sitten pieneen K.P Electric Shad -hybridijigiin. Vihreän värisellä K.P Originalilla pienimmässä koossa sain lopuksi kohtuullisesti ahventa, mutta koko tosiaa jäi pienehköksi.

Kokonaissaalis hauen lisäksi muutama yli 200g ahven (isoimmat 320g ja 290g), ja kymmenkunta muuta yli 100g ahventa. Kaikki kalat otin kyytiin ja kaikki ovat kalavuoassa joten syömään taas pääsee.

Sotkanvirralla muuten jää jigit todella helposti pohjaan kiinni, jos heittelee vähänkin väärään paikkaan. Tällä kertaa kun virta oli pieni, niin pohjaan tarrautumisia tuli tavallista vähemmän, eikä yhtään jigiä jäänyt pohjaan. Tuli käytettyä 5g päätä, mutta kevyemmälläkin olisi tuolla "virralla" onnistunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti