perjantai 20. kesäkuuta 2014

Alkukesän kuhantulo heikkoa

Hieman on jäänyt tämä kesäkalastusblogin pitäminen taka-alalle, mutta tässä lyhyesti viime viikkojen kalastuksestani.

Parista viime vuodesta innostuneena tuli panostettua kevään ja alkukesän aikana etenkin kuhan jigaamiseen. Saaliit vaan ovat jostain syystä olleet tosi huonoja verrattuna viime -ja toissavuoteen. Eli kolmatta vuotta vasta itse aktiivisesti jigillä olen kalastanut.

Kalastettua on tullut Suonojärvellä ja Kulovedellä. Kulovedeltä sain yhdellä kerralla kohtuullisen saaliin, 21 kuhaa joista 7 mitallista ja pari isointa n. 1,5kg kokoluokkaa. Nuo ovatkin jääneet toistaiseksi kauden ainoiksi yli kilon kuhiksi, joten ei oikein kalan koollakaan voi kehua. Tyhjiä reissuja ei ole tainnut kohdalleni osua kuin yksi, mutta silloinkin Rasmus sai 4 kuhaa ja 4 ahventa. Muuten olen kyllä vähintään yhden mittakuhan saanut joka kerta. Edellisen hellejakson aikoihin oli tuota hieman parempaa kuhan syöntiä, mutta sen jälkeen vesien viilettyä uudelleen tuli jälleen takapakkia. Taitaapa tuo paras alkukesän jigausaikakin olla jo ohitse.

Suonojärvellä viimeksi ollessani pari viikkoa sitten oli saaliina ensin illalla 3 mittakuhaa ja seuraavana päivänä iltapäivällä toiset 3 mittakuhaa. Haukia sain tuolloin iltapäivällä yllättävän hyvin ja isoinkin painoi 4,37kg. Tuo hauki oli 3. suurimpani Suonojärveltä koskaan. Ei sieltä helpolla yli 4-kiloista saa. Tuo otti 3,5cm Tamuro-vaappuun parin metrin vedestä karikon reunasta.

Kaksi viimeisintä kalastuskertaa on ollut Kuloveden Sarkolanlahdella, josta tuli jo mainittu 7 mittakuhan saalis. Seuraavalla kerralla samasta paikasta vain yksi mittakuha kyytiin, joten ei ollut helppoa.

Lähiaikoina alan käymään myös Pyhäjärven Luodonsaaren kupeessa heittelemässä, kun siellä kalastuskieltoaika päättyi kuun vaihteessa.


4,37kg hauki

Samainen kala

Lisää kuvateksti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti