torstai 15. toukokuuta 2014

Kuhan ja ahvenen yritystä Suonojärvellä 14.5

Keskiviikkona kävin järvellä kahteen kertaan. Ensimmäinen käynti oli iltapäivällä klo 14-16.30

Tuuli oli aika kova, joten menin erääseen tyynehköön rantaan, joka on vakipaikkojani hauelle ja ahvenelle. Nyt oli silti enemmän kuhat mielessä. Kalatapahtumia tuli liki jokaiselta ankkuripaikalta, ja neljännestä nousi noin 40cm kuha ylös. Tuo jäikin ainoaksi kuhaksi, lisäksi sain kaksi haukea ja kaksi ahventa ja muutamia tärppejä. Kalastuksen keskitin pääasiassa 3-4 metrin syvyyteen, ja kalatkin tulivat siitä syvyydestä. Huomionarvoista oli, että ahvenet eivät olleet vielä kuteneet näin syvässä.
Iltapäiväkäynnin ainoa kuha ja ottipeli.

Illaksi tuuli hieman tyyntyi, joten pääsin vähän muuallekin jigaamaan. Silti halusin kokeilla uusia paikkoja, enkä mennyt viime vuosien paikoilleni vielä. Kohdealueella oli syvyyttä pari kolme metriä ja kivikkoa vähän siellä sun täällä. Parissa paikassa kiviä oli pintaan asti.

Koitin kuitenkin matkan varrelta yhden paikan Selkäsaaren viereisen vedenalaisen karikon reunasta, ja merkkasin paikan samalla GPS:ään muistiin. Kahteen kohtaan ankkuroin sillä kohtaa veneen, ensimmäisestä nousi pienehkö hauki ja toisesta kohdasta vajaa 200g ahven. Ei kuhahavaintoja, joten jatkoin sinne mihin olinkin menossa.

Aloitin aivan kivikoiden reunoista, joissa oli pari metriä vettä. Kolme tai neljä paikkaa heittelin, mutta ei kalatapahtumia edes ahvenista tai hauista. Siirtymän tälle paikalle tein uistellen, ja sinä aikana tuli muutama pieni hauki.

Siirryin asteittain syvempään veteen jigaamaan, ja noin kolmen metrin veteen päästyäni tärppäsi ja ylös nousi noin 45cm kuha. Enempää kaloja ei tältä kohtaa kuitenkaan tullut. Siirryin Selkäsaarten pohjoispuolella olevan pintakiven ja pikkusaaren väliin, paikkaan jossa en ole ennen jigannut. Siitä olen kuitenkin ahventa ja haukea saanut välillä hyvin uistelemalla, kuhia en muistaakseni koskaan. Olenkin aina ihmetellyt, kun niin ilmeisen kuhapaikan näköisestä paikasta ei ole kuhia noussut.

Nyt kuhia kuitenkin nousi. Ei niitä vain ilmeisesti tuolta paikalta oikein uistelemalla saa, vaikka niitä alla onkin. Samalta ankkuripaikalta nousi parillakymmenellä heitolla neljä kuhaa, joista kolme mitallista. Lisäksi tuli yksi ahven ja hauki. Tässä oli vettä vaihtelevasti 2,5-3,5 metriä. Toisen kohdan pommitin vielä lähialueelta, mutta pieneksi yllätykseksi kuhia ei enempää tullut.
Mutta ainakin tuli huomattua, että kuhat on kyllä otillaan jos kohdalle osuu. Joka ikinen tärppi tuli myös ylös asti ja kuhat olivat muutenkin tukevasti kiinni. Käytin yksinomaan K.P Lazy Shad jigejä muutamassa eri värissä ja 5g jigipäällä.


Tästä kuhasta alkoi kalantulo.

Tapana on ollut lisätä valkosipulitussilla oranssia jigin vatsaosaan, mutta tässä kuvassa tuo ei oikein erotu, sillä jigin vatsa oli jo alun perin melko oranssi.

Usein tullut kuvattua auringonlasku, mutta tällä kertaa kyseessä on kuunnousu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti