torstai 15. toukokuuta 2014

Kuhakausi avattu, 13.5

Tiistaina ja keskiviikkona tuli kalasteltua mökillämme Suonojärvellä. Ensisijainen tarkoitus oli selvittää, joko ahventa saisi paremmin uistelemalla ja jigillä.

Tiistaina lähdinkin järvelle uistelemaan ahventa yrittäen. Vedossa oli 4cm Salmo Hornetteja. Aika nopeasti selvisi, että ainakin pieni hauki on rannoissa otillaan. Neljä tai viisi haukea tuli, kunnes ensimmäinen ahven, noin 200-grammainen nousi ylös. Uistelin vielä hetken aluetta ilman kalatapahtumia.

Siirryin jigaamaan 1-2 metrin syvyiseen kivikkoon, ja melko pian tuli pari ahventa. Seuraava kala tästä kivikon reunasta olikin kauden avauskuha, juuri ja juuri mitallinen 37cm pitkä. Kuha tuli kahden tuuman K.P Originalilla eli ihan perus ahvenjigillä.
Suonojärven perussaalista...pienehköä ahventa ja onneton hauenluikku. Kidukset tuli tuolta ulos suusta niin joutui ottamaan.

Kauden avauskuha 37cm.
Tuon jälkeen vaihdoinkin vähäksi aikaa keltaiseen 3,5 tuuman Lazy Shadiin, mutta saalis jäi yhteen tärppiin. Menin hetkeksi vielä koittamaan tuloksetta aivan rantavesiin ja palasin sitten vielä takaisin. Paluu kannatti, sillä tästä pienestä parin metrin syvyisestä penkasta nousi vielä pikkujigillä 48cm/880g kuha.

Kuhien tulo oli pienoinen yllätys, mutta näköjään ne ovat jo kutupaikoilla. Tästä on hyvä jatkaa ja varmasti syönnit tästä nopeasti paranee kun on lämmintä keliä luvassa.
Kyllä se kuhakin monesti ottaa pieneenkin jigiin, on tullut ennenkin huomattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti