maanantai 19. toukokuuta 2014

Jigien testailua istutuslammella

Maaliskuun lopulla tosiaan istutimme Murtojärvestä tulleita pilkkiahvenia arviolta hieman vajaat 50 kiloa omaan lampeemme. Lampi on kokoluokaltaan noin 50x15m ja syvyyttä käsittääkseni reilut 2 metriä enimmillään. Ahvenet olivat kooltaan noin 30-200g, kuitenkin suurin osa noin 50-80g kokoa.

Lammessa näkyy ahvenia todella helposti ja nytkin rannassa oli iso ahvenparvi, lammen ainoan laiturin vieressä. Lammesta tuli jo ennen ahvenen kutuaikaa hyvin ahventa mato-ongella (itse en ollut onkimassa).

Nyt kävin mielenkiinnosta testailemassa muutamia jigejä lammella, ja heti selvisi, että kalat ovat ainakin syönnillään. Aivan hullusti välillä ottivat isojakin jigejä suuhunsa. Paras keino saada kaloja oli yksinkertaisesti pudottaa jigi kohti pohjaa laiturin vieressä, melkein poikkeuksetta oli ahven kiinni ennen kuin jigi pääsi pohjaan.

Otin ahventen syönnistä muutaman videon, mutta kalat eivät niissä hirveän hyvin näy. Koitin kuitenkin uittaa jigiä aivan pintakalvossa, jotta myös kalat näkyisivät. Noin pinnasta ahvenet eivät mielellään napanneet, mutta pohjan tuntumassa kävivät aina heti hanakasti kiinni.

Koitin isointakin mukana ollutta jigiä, ja 15cm hybridijigilläkin onnistuin alle 100g ahvenia ylös saamaan. Ainoastaan koittamani isokokoinen sininen kaksipyrstöinen toukkajigi ei tunnut kelpaavan kaloille, vaan sillä tuloksena oli vain muutama tärppi.

Tässä näkee vähän kolmen eri jigin pyytävyyttä. Kokeilin varmaan kymmentä eri, mutta nämä eri tyyliset jigit tuli kuvattua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti