tiistai 12. marraskuuta 2013

Avovesikausi vetelee viimeisiään

Uistelemassa on vielä tullut parin viikon sisään käytyä mökillämme Suonojärvellä. Katiskan samalla toin pois yli kilometrin päästä mökiltä, missä sitä pidin pari kuukautta. Toiseksi viimeisellä kokemisella tuosta paikasta saaliiksi 10-20kpl 10-100g ahvenia ja vähän yli 700g made.

Nyt muutama päivä sitten katiskassa ei ollut kuin 11kpl ahvenia, joista kaksi isointa noin 100g. Kummasti hiipunut kyllä ahvenen tulo. Kaippa tuo vesi sitten on niin viileätä ettei kala pahemmin liiku enää, ainakaan ahven noin matalassa kuin missä olen katiskaa pitänyt.

Uistelemalla ei pari viikkoa sitten tullut mitään, kun tunnin lenkin tein. Nyt tein viikonloppuna kaksi tunnin lenkkiä. Ensimmäisellä kerralla vedin samat paikat kuin edelliskerralla - tällä kertaa saalista tuli kahden hauen verran. Päätin seuraavalla kerralla kokeilla eri paikoista, paikasta josta viime vuoden syksyllä tuli parhaiten haukia. Nyt vajaan tunnin uistelu tuolla alueella tuotti kuusi haukea ylös asti, eli melko hyvin.

Uistelin tällä viimeisimmällä kerralla korostetun hidasta vauhtia, ja se tuntui toimivan kylmässä noin 5-asteisessa vedessä.

Usein kuulee, että syksyllä täytyisi käyttää laiskauintisia vaappuja, mutta itse en oikein ole sen kannalla, ainakaan 0,5-2kg haukien pyynnissä. Pienehköä ja tiheäuintista vaappua kun voi vetää huomattavasti hiljaisemmilla nopeuksilla kuitenkin siten että vaapussa on vielä hyvä ja "eläväinen" uinti. Eli mielestäni uinti saa olla vilkasta, mutta vauhdin on oltava melko pieni. Oma uisteluvauhti oli korkeintaan 2km/h.

Ei tule välttämättä enää varsinaisesti uistelemassa käytyä tällä kaudella, vaan aika menee enemmänkin jäiden odottelussa. Venepilkillä tulee varmaan ainakin kerta tai kaksi vielä käytyä, kun on vene vielä kääntämättä Pyhäjärvellä. Mutta niistä reissuista saapi lukea kilpapilkintäblogin puolelta.

Palaan asiaan tässä kesäkalastusblogissa viimeistään toukokuussa, kun kuhanjigauskausi on parhaimmillaan. Siihen asti pilkkipainoitteisempia kertomuksia. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti