lauantai 28. syyskuuta 2013

Sotkanvirralla jigaamassa ja venepilkillä 24.9

Tiistaina tuli käytyä Sotkanvirralla muutaman viikon tauon jälkeen ja ehkä viimeistä kertaa tänä vuonna. Yleensä tuolla on ahvenen tulo hiljentynyt syyskuun puolen välin jälkeen ja sen vuoksi odotukset eivät enää kovin korkealla olleet nytkään. Kuitenkin olen huomannut, että Sotkanvirrasta tulee huomattavasti pidempään syksyisin kalaa kuin monesta muusta virtapaikasta näillä järvillä. Tai virtapaikoilla tarkoitan lähinnä Kulo-Rautaveden vuolteita.

Järvellä olin tiistaina pari tuntia ennen auringon laskua, eli panostin jälleen (mahdolliseen) iltasyöntiin. Alku olikin todella tahmeaa, ja ensimmäiseen tuntiin sain jigillä tasan 2 ahventa. Koitin venepilkilläkin eräästä hieman vähemmän virtaavasta paikasta mistä aikaisempina vuosina on tullut välillä paljonkin ahventa, mutta nyt ahvenet loistivat poissaolollaan, ei sitten nykyäkään.

Siirryin takaisin vakipaikoilleni mistä aloitinkin, ja nyt kalaa tuli jo hieman paremmin kun sain muutaman noin 100-150g ahvenen, jigillä. Koitin myös pilkillä ehkä vartin verran, mutta vain yksi pienehkö ahven ylös. Syönti kuitenkin tuntui lakkaavan heti alkuunsa. Tai tarkemmin ottaen syönti taisi lakata siihen kun sain hauen siimani päähän, joka tuli myös ylös asti. Painoa tuolla oli 1,6 kiloa. Tämä hauki otti pieneen jigiin. Pilkillä en enää tänä päivänä koittanutkaan.

1,6kg hauki sekoittamassa ahvensyöntiä.

Vaihdoin toiselle puolelle virtaa, mutta sieltä ei tainnut nousta kuin yksi ahven lisää. Aurinko alkoi laskea, ja usko lisäsaaliiseen alkoi huveta. Tällä kertaa olin onneksi väärässä. Kyllä Sotkanvirta osaa välillä yllättää melkein pilkkopimeässä. Hämärän aikaan sain vakipaikoiltani kaikki illan suurimmat ahvenet, kello oli puoli 8:n molemmin puolin. Yli 200g ahvenia nousi melkein peräkkäin 4 tai 5kpl. Aivan kivikkoisen rantapenkan reunasta. Tuo on siitä hankala paikka, että viehemenetyksiä tulee välillä väkisinkin sekä kivikon, että pohjassa olevian kaapelien tms vuoksi. En tiedä mitä siellä pohjassa on, mutta kun kiinni jää ei enää ylös tule. Tällä kertaa ihme ja kumma säilyin viehemenetyksiltä. Vähän ohuemmalla siimalla menetyksiä olisi varmasti tullut. Nyt oli käytössä 0.15mm vahvuista punottua Sufixia.

Montaa ahventa en kuitenkaan iltasyönnin aikana saanut, eikä saalis mitenkään kummoinen ollut Sotkanvirralta. Lopuksi tulleet kalat kuitenkin pelastivat kalastussession jossain määrin.Kalastin koko ajan ainoastaan K.P:n pikkujigeillä. Aluksi K.P Originalilla 2,5", jonka olin värjännyt jigitussilla melkein mustaksi. Isoimmat ahvenet lopuksi tulivat punertavalla moottoriöljyvärillä Electric Shadilla 2,5" koossa. Siitä hyvä sirppipyrstöjigi, että ei ole mennyt vielä kertaakaan sekaisin heittäessä kuten monet muut jigit tekevät. Tuosta syystä olen aika paljon vähentänyt toukkajigien käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti