keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Seuranmestaruusonki 1.9 Maatiala/Pyhäjärvi

Sunnuntaina tuli tosiaan oltua Linnavuoren Urheilukalastajien mestaruusongessa. Tuo oli samalla itselleni ensimmäinen onkikisa moneen vuoteen. Aiemminkaan en ole käynyt kuin 3 onkikisaa.

Kilpailualue oli ihan järkyttävän iso: Rajasalmesta Nokianvirran suulle asti. Ongin liki kaikki rannat lähtöpaikan ja Rajasalmen väliltä, eikä kalaa pahemmin löytynyt missään vaiheessa. Kerran taisin 5-7 särkeä saada peräkkäin ja se oli ehdottomasti parasta kalantuloa koko päivänä. Olisi pitänyt ilmeisesti suunnata Nokianvirran suuntaan.

Kisa meni ihan kävelyksi ja vaatettakin oli ihan liikaa päällä. Luulin, että tuolla olisi arvotut paikat, mutta liikkuminen olikin melkoisen vapaata. Särki oli hyvän kokoista 50-70g, mutta sitä vain oli tosi harvassa.

Loppukisaksi siirryin vielä lähtöpaikan toiselle puolelle, mutta en saanut kuin ahvenen ja 3 pientä särkeä enää. Olisi ilman muuta pitänyt olla kisassa mukana jonkin sortin vapapussi, sillä rikoin 2 kohoa kulkiessani ryteikössä. Paljon tuli ainakin opittua yhden kisan aikana. Yhden kohonkin menetin, kun en viitsinyt tapseja tehdä.

Kaikesta huolimatta olin niinkin korkealla kuin neljäntenä sarjassani. Voittaja oli täysin suvereeni, Markolla kalaa yli 8 kiloa. Sekasin särkeä, salakkaa ja ahventa. Itselläni oli 1605 grammaa.

Ongin melkein koko kisan vain 3 ja 4 metrisillä ongilla, viimeisen tunnin aikana vähän aikaa 5m ongella, kunnes onkilaite jäi pohjaan. Syötteinä oli mukana matoja ja kärpäsentoukkia, mutta päädyin käyttämään vain matoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti