keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Jälleen pitkälläsiimalla kalastamassa Kokemäenjoella

Kaksi yötä/aamua jälleen pidimme siimaa joessa. Lauantain saalis oli ihan kohtuullinen, vaikka 100 koukun siimassa ensimmäiset 75 koukkua näyttivät tyhjää. Lopuissa koukuissa oli 2,2kg kuha, 720g kuha, 1,3kg hauki ja kaksi pientä madetta.

Lauantaina meinasi tulla kiire syöttien hankinnan kanssa, mutta lopulta löytyi pari salakkaparvea, joita tyhjensin täkyverkolla ja ongella. Lopputulos oli alle pariin tuntiin noin 140 syöttikalaa, joista ylimääräiset menivät pakkaseen. Kyllä tuota salakkaa saa todella nopeaan tahtiin nostella ongella kun parvi on kohdalla. Ei varmasti montaa minuuttia mennyt, kun välillä tuli 25-30 salakkaa aivan putkeen. Ei saanut koho olla sitten sekuntiakaan rauhassa.

Sunnuntaille siima oli siis syötitetty erittäin tuoreilla syöteillä, joista osa vieläpä elossa. Saalis olikin sittenkin vaisu, vaikka odotukset oli parempien syöttien johdosta korkeammalla kuin lauantaille. Nyt siimassa oli vain pari pientä madetta ja noin 43cm kuha. Kuha oli jälleen siiman loppupäässä.

Kyllä melko harvassa tuntuu olevan kuha näillä seuduilla Huittisissa, mutta keskikoko on ihan mukavaa. Vielä kun saisi nuo 150-300g mateet hieman kasvamaan, niin jäisi niistäkin jotain pannulle.

Pitäisi vielä syksyn mittaan laskea pitkäsiima omalle mökillemme Suonojärvellekin, mikäli moiseen löytyy aikaa. Kuhaa kun viime syksynä tuli täkyongella aivan matalastakin, niin olisi kiva nähdä mitä sieltä siimaan tulisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti