maanantai 30. syyskuuta 2013

Ahvenennätys uusiksi!

Viikonloppuna eli 28. ja 29.9 tuli kalasteltua kaverin kanssa mökillämme Suonojärvellä.

Lauantaina emme järvellä kovin kauaa olleet. Uistelimme iltasella vajaat pari tuntia, tai pienen osan ajasta myös ongin ja kaveri heitteli. Suurimman osan ajasta koitimme haukea uistelemalla, mutta hauki oli tällä kertaa tosi tiukassa. Tosin ei muitakaan kaloja tullut, paitsi katiskassa oli pari vähän alle 200g ahventa ja jonkun verran pikkuahvenia. Uistelemalla saimme saaliiksi yhden noin 1,5kg hauen ja muutaman noin puolikiloisen.

Taivas oli hieno lauantai-iltana, kamera hieman vääristää kuvaa, sillä maisema oli huomattavasti punaisempi.Tässä Stormin vaappu, jota tulee usein vedettyä lyhyillä siimoilla rantoja pitkin.


Sunnuntaina oli tarkoitus tehdä pidempi uistelulenkki, ja se venyikin melkein tuplasti pidemmäksi kuin ajattelinkaan. Hauki oli varsin mukavasti syönnillään, ja ekaan tuntiin taisi tulla jo 5 vai 6 haukea. Tuon jälkeen kalantulo selvästi hiljeni, ja noin puolentoista kilometrin matkalla tuli saaliiksi vain yksi hauki, mutta sillä oli kokoa sentään noin 1,5 kiloa.

Tämän jälkeen olikin sitten tapahtumia oikein kiitettävästi seuraavan tunnin ajan. Haukia nousi pitkälle toistakymmentä. Isoimmat vähän yli kiloisia. Haukien lisäksi tuli muutama ahven, isoimmat 200g luokkaa.

Saavuimme alueelle, jossa oli selvästi kalaa ajolla pinnassa. Hetken päästä ensimmäinen kala tältä alueelta nappasikin ja se paljastui noin 200g ahveneksi. Eli ainakin ahventa oli ajolla. Päätin vaihtaa joka vapaan pienen 3,5cm Salmo Hornetin. Aiemmin vedossa oli kolme pullean mallista Stormin vaappua noin 5-6cm pitkiä, yksi 14cm Jesse ja Karismaxin syvännevaappu (9,5cm). Kaikki nämä antoivat melko tasaisesti haukea, ahvenia ei (yllätys yllätys) Jessellä tullut, mutta kaikilla muilla vaapuilla tuli.

Horneteilla sai lyhyessä ajassa kymmenkunta 70-300g ahventa ja muutaman pienehkön hauen. Kello alkoi olla jo sen verran paljon, että piti kuitenkin lähteä soutelemaan jo kohti mökkiä, ettei ihan pimeessä joudu suunnistamaan. Olisi kyllä mielellään muuten jäänyt tuolle alueelle vielä, kun tapahtumia oli sen verran mukavasti! (alle 5min välein kala) Kokeilin tällä alueella myös jigillä ja mato-ongella, mutta saalis niillä jäi vain yhteen haukeen.

Takaisin soudellessa edelleenkin hauki oli syönnillään, kellon ollessa noin 7 illalla. Melko pienen ajan sisään tuli ainakin yli 5 haukea. Yhtä haukea ylös kelatessani nappasi myös kaverin kädessä olevaan vapaan, ja kokoluokka tuntui olevan sellainen, että otin varmuuden vuoksi haavin esiin. Huomasin hetken päästä siiman päässä olevassa "hauessa" jotain outoa, ja se oli kuin olikin melkoisen suuri ahven!

Tällä vaapulla nousi ylivoimaisesti suurin ahven, jonka olemme Suonojärvestä saaneet. Aiemmin olen saanut muutamia yli 400g ahvenia, kaksi isointa tätä ennen molemmat 460g.


Melko lailla ongelmitta saatiin ahven veneeseen, ja heti olin melkoisen varma, että vanha ennätys ylittyi. Oli kyllä jo aikakin. Tuollaisia 500g-650g ahvenia kun olen saanut jo parisen kymmentä, niin oli aikakin saada lukemat jo vähän paremmiksi. Vaikka eipä tuota isoa ahventa tullut nytkään koitettua.

Tämän jälkeen uistelin vielä jonkun matkaa ilman kalatapahtumia, ja lopetin uistelun jätettyäni yhden "haukipalloistani" eli pullean muotoisen pikkuvaapun pohjaan. Eipä auta kuin hankkia uusia, tuo ainakin oli ollut toimiva. Pyöreän mallinen vaappu ei niin kovin paljon kerää vesikasveja yms roskaa itseensä, kun matalassa uistelee.

Olisin toki muuten jatkanut vielä uistelua tämän viehemenetyksen jälkeen, mutta alkoi olla sen verran pimeä, että soudin rivakkaa vauhtia mökille kun vielä vähän edes näki. Rantaan päästyämme oli kyllä melkein säkkipimeä.
Tässä vielä minä itse kalan kanssa. Kuten sanottua, pimeä ehti tulla ennen kuin rantaan päästiin.

825 grammaaMelko lailla tasan 40 senttiä

Savustin ison ahvenen + 3 pienempää ja yhden hauen. Ihan hyviä olivat.

Jälleen kerran yhden hauen mahasta löytyi kuha, tällä kertaa saman vuoden poikanen.

Tässä sunnuntain kokonaissaalista, ahvenien lisäksi selvästi yli puolen kilon hauet otimme kyytiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti