lauantai 31. elokuuta 2013

Onkikisaan valmistautumista

Huomenna tulee mentyä ensi kertaa koskaan seuramme mestaruusonkikisaan. Viime vuonnakin muistaakseni piti mennä, mutta muut menot taisivat mennä edelle. Kokemukseni kilpaonginnasta lähentelee nollaa, joten odotukset eivät järin korkealla ole. Tätä ennen on takana 6 vuoden aikana 3 onkikisaa, joista kaksi Nokianvirralla ja yksi Tohloppi-järvellä.

Nyt kisapaikka on Maatiala, joka ei oikein kerro etukäteen mitään. Tosin mitäpä niillä etukäteistiedoilla hirveästi, kun aloituspaikatkin kaiketi arvotaan. Sen verran tutkin kuitenkin, että sellaisella 2-4 kilolla luulisi olevan jo korkealla. Ja mitä nyt onginnasta muistan, niin syksyisin joskus lapsena sain hyvin lahnoja. En tiedä kyllä, onko lahna-aika vielä kovin otollinen. Vapojen pituudessa saatan kyllä jonkun verran hävitä, kun pisin vapani on vain 5 metriä. Arvotuissa ruuduissa onkivilla on varmaan suuri etu jos on vavat esim. 7-8m ja muilla ei niin pitkiä ole. Pystyy niillä onkimaan niin paljon suuremman vesialueen. Mutta onneksi kaloilla kaiketi on pyrstö ja evät.

Vapavarustukseni kisaan on:
1x5m vapa, hiilikuitua

Loput vavat perus lasikuitua
1x4m
2x3m

Eli aika lyhyellä vapa-arsenaalilla lähdetään kisaan, mutta katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. Mitään tapseja en jaksanut vapoihin viritellä, vaikka osaankin ne tehdä. Pitää ottaa pari varakohoa ja painoja ja koukkuja mukaan, jos sattuu ongelmia siimankatkeamisen muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti