maanantai 12. elokuuta 2013

Kalastuskuulumisia Suonojärveltä

Toissaviikolla tuli kalasteltua mökillämme Suonojärvellä useana päivänä. Pistot järvelle olivat vain 2-3 tunnin mittaisia. Joka kerta ahventa tuli 2-5kg ja keskipaino pyöri hieman alle 100 grammassa. Eli ei mitään isoa, mutta vaivannäöllä noista sai valmistettua kaksi ahvenvuokaa. Isoimmat ahvenet oli vähän yli 200g.

Kalastettua tuli uistelemalla, pilkillä, ja varsinkin mato-ongella ja jigillä. Jigillä taisi kaikkiaan tulla eniten ruokalaa. Jigillä ei tuntunut olevan muuta väliä kuin että sen piti olla riittävän pieni, jotta noin 100g ahvenet siihen nappasivat. Isompaa kun ei jostain syystä tuntunut alueella juurikaan olevan. Siirryttyäni matalaan oli perus mato-onki paljon tehokkaampi. Jigillä ja pilkillä saalista kertyi erään onkituron läheisyydestä 3-5m vedestä, ongella ei syvän päältä tullut kuin pari ahventa. Onki taas oli ylivertainen metrin syvässä vedessä.

Kuhaa uistelin yhtenä iltana noin 1,5 tuntia, eikä kalantulo vakuuttanut. Ylös kuitenkin pinnan tuntumasta yksi 43cm kuha. Tuo oli myös tuon uistelusession ainoa tärppi.

Täkykaloilla en noilla kerroilla koittanut, mutta isä oli parilla viime kerralla saanut täkyongella muistaakseni pari haukea, kolme mitallista kuhaa ja muutamia ahvenia. Kaikki nämä matalasta alle 2m syvästä vedestä. Lisäksi viime viikolla oli katiskassa reilun kokoinen 90cm/1,5kg ankerias. Melkoisen matalassa ui tuo ankerias, sillä vettä oli alle metri ja katiska kaislikon reunassa.

Suonojärvelle menen ensi kerran kalaan keskiviikkona, jolloin on tarkoitus onkia ahventa kastematosyötillä. Siirtymät toki uistelen ja myös jigiä kokeilen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti