tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kokemäenjoella kalastusta

Nyt on kolmena päivänä tullut yritettyä kalaa Kokemäenjoesta. Keskimäärin pari kolme tuntia päivässä eli ei kovin paljoa kuitenkaan. Tarkemmin mainittuna kalastelin Huittisissa Naarassaaren ympäristössä.

Lauantai-iltana kolmen hengen voimin vesillä illalla vähän aikaa, eikä yhtään kalaa ylös. Kiinni olleita yksi hauki ja kaksi ahventa. Ei kovin vakuuttavaa. Tuli kalastettua ruohikosta ja syvältä pohjasta ja välivedestä ja pinnasta: jigillä, lusikalla, lipalla, Spinnerbaitilla, Minnow Spoonilla...ainoat tärpit Spinnerbaitiin haukitärppi, ahventärppi jigiin ja lippaan.

Aikaisin maanantaiaamuna kahden hengen voimin vähän kauemmaksi Naarassaaresta Loimijoen puolelle. Tuo alue oli kauttaaltaan matalaa ja kivikkoista 0-2m vain vettä alla joka paikassa. Heti ensimmäiset heitot lipalla antoivat pari haukea ja pari 150g ahventa, sekä vähän isomman ahvenen karkuutuksen. Pari isompaa kalaakin oli kiinni, mutta lajia ei päästy valitettavasti näkemään. Alle kiloisia kalat eivät olleet. Ajan kanssa sain vielä 4-5 ahventa lisää ja pari haukea, joista isompi sentään 1,97kg painoinen. Muut hauet ja ahvenet olivat melkoisen pieniä. Kaikki hauet tulivat lipoilla, ahvenet lipalla ja pilkillä. Jigissäkin pari ahventa oli kiinni, mutta eivätpä pysyneet. Joka tapauksessa tuntuu, että noin matalassa vedessä lippa on tehokkaampi kuin jigi. Vasta syvyyden ylitettyä 1,5m alkoi tapahtumia tulla tiheämmin jigiin kuin lippaan.

Myöhään maanantaina illalla kävin vielä venepilkillä, jigaamassa ja uistelemassa lähialueella. Sainkin melkein heti pari alamittaista kuhaa pystypilkillä ja kastemadolla. Aivan rannan tuntumasta risukon vierestä nappasi vielä kiloinen hauki. Samoilta paikoilta en saanut jigiin tärppiäkään. Jotenkin tuntuu, että noinkin sameassa vedessä kuin Kokemäenjoessa on, toimii kirkkaat pystypilkit paljon paremmin kuin jigit. Voi tosin olla, että jigin kokoa kasvattamalla olisi voinut tehdä tulosta myös. Joessa on myös todella paljon pikkukalaa petokaloilla ravintona, joten jotenkin täytyisi käytettävän vieheen erottua edukseen muusta ravinnosta. Tapahtumat loppuivat tältä alueelta lyhyeen, joten lähdin etsimään kalaa muualta, mutta tuloksetta. Monta kilometriä uistelin ilman ylös tulleita kaloja, vain yksi pieni hauki kävi siiman päässä. Pientä haukea näytti olevan pinnassa paikoitellen runsaastikkin, mutta en juuri uhrannut aikaa niiden yrittämiseen.

Tiistaina iltapäivällä käväisin samassa kohdassa venepilkillä kuin maanantai-iltanakin. Tällä kertaa ei kuhista ollut mitään havaintoja, mutta ahvenia sain 4kpl ylös. Turhan pientä vain oli koko edelleenkin ja keskipaino hieman alle 100g. Kalaa en koittanut kuin puoli tuntia, ja kaikki kalat tulivat ylös ensimmäisen vartin aikana, kaksi ahventa tuli heti kun aloitin kalastamisen.

Tuuli kävi joka päivä eri suuntaan kuin virtaus, joten venepilkintä kävi melkoisen helposti ilman ankkuriakin. Vielä kun löytäisi jostain kunnon parven, niin kyllä syntyisi tulosta. Virtauksen ollessa samaan suuntaan kuin tuuli, on melkoisen vaikea pystyä kunnolla venepilkkimään edes ankkurin kanssa noinkin syvässä 5-8m vedessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti