lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kala melko tiukassa

Viime aikoina on ollut kala tiukassa vähän joka paikassa, missä on tullut käytyä. Toki vaihtelua saaliissa on jonkun verran ollut. Eilinen Kulovedella oli todellinen pohjanoteeraus, kun saaliiksi taisi päätyä vain 7 ahventa kokoluokassa 50-150g. Noiden lisäksi ainoastaan yksi alamittainen kuha. Kaiken kukkuraksi töpeksin jigivapani järveen ja koko setti maannee tälläkin hetkellä Sarkolanlahden vesissä. Putosi 4-5m syvyyteen, joten ajattelin kuitenkin vielä naaraamalla koittaa sitä ylös. Hyvällä tuurilla sen voi vielä saadakin. Joku osaava sukeltaja saisi tuon varmaan ylös tuolta alueelta helpostikin...

Syynä putoamiseen oli uudet Masterin sinimustat vapatelineet, joista toinen puoli oli päässyt kääntymään alaspäin ja vapa luisui vastustamattomasti järveen. Pois en kuitenkaan telineitä ole laittamassa, vaan estin teippaamalla vastaavan tapahtumasta jatkossa. Jos tuota ei järvestä ylös saa naarattua, ei auta kun hankkia uudet vermeet. Hiukan harmittaa, sillä kela oli USA:sta ostettu viime kesänä, muuten välineet oli kyllä hyvinkin halvalla saatu.

Ei ole ennen tuollaisia vahinkoja sattunut, mutta kerran kävi toisin päin ja sain hyrräkela+vapa setin ja vaapun ylös.

Mutta mennäänpä muihin reissuihin. Toissapäivänä olin myös Kulovedellä Rasmuksen kanssa, ja heikkoa oli silloinkin. Yksi nippa nappa mitallinen kuha kuitenkin ja kaksi ahventa, joista isompi mukava 534-grammainen. Ahvenet tulivat molemmat Salmo Hornetilla, ja kuha Stormin Hot'n totilla. Olimme järvellä vain 1,5 tuntia.
Rasmuksen saama ahven
Pyhäjärven Sotkanvirralla ja Kaivannossa on myös tullut käytyä jigaamassa ja uistelemassa pari kertaa viimeisen 2 viikon aikana. Ensimmäisellä kerralla oli virtausta paremmin ja niin ollen kalaakin tuli kohtalaisesti. Silloinkin Rasmus sai yli puolen kilon ahvenen, tosin jigillä. Muuten saimme kymmenkunta hyvän kokoista ahventa, ja Kaivannosta ylös asti yhden noin 45cm kuhan. Huomattavasti raskaamman kokoinenkin yksilö kiinni oli, mutta jäi sillä kertaa kasvamaan. Kaikki kuhatärpit tulivat Rasmuksen omavalmisteiseen vaappuun, muut 3 vapaa saivat olla rauhassa kaloilta.

Viime kerta 3 päivää sitten Pyhäjärvelle oli todella nihkeä. Sotkanvirtakin antoi vain pari ahventa, Kaivanto ei yhtään nyppyäkään ja Pikkuvirrasta pari kolme ahventa. Eli saldona ehkä 6-7kpl juuri ja juuri pannulle kelpuutettavaa ahventa, joskin pieniä. Sotkanvirta on kyllä paikka, jossa tulee jostain syystä käytettyä aina pieniä vihreitä jigejä, tuntuu toimivan. Toki jollain kerralla on ahventa tullut hyvin 10cm jigeilläkin, mutta silloin on yleensä ollut kova virtaus. Jännä paikka siitä, että välillä ahven syö parhaiten vasta aivan hämärässä tai melkein pimeällä. Joskus kyllä osuu selviä syöntipiikkejä jo aikaisempaan iltaankin.

Eräällä Kuloveden vuolteella on tullut käytyä kolmesti viimeisen parin viikon aikana. Pääasiassa jigaamassa, mutta myös täkyonkimassa. Saaliit ovat huonontuneet kerta kerralta. Ensi kerralla vielä tuli kuhia 8kpl, joista 3kpl mitallisia ja ahvenia kymmenkunta. Näiden lisäksi pari toutainta, ensimmäiset koskaan ylös tuosta paikasta, vaikka niitä tuollakin välillä hyppii.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti