lauantai 29. kesäkuuta 2013

Testissä: Wake Jawline perukemateriaali

Viime viikonlopuksi tuli viritettyä pariin uisteluvapaan Waken uutta venyvää metalliperuketta. Lisäksi kokeilin peruketta jigikalastuksessa. Uistelussa koitin 0,36mm vahvuista ja 11,36kg vetolujuutta kestävää peruketta ja jigauksessa 0,20mm/2,72kg. Perukkeen toiseen päähän sidoin kuulalaakerileikarin ja toiseen päähän Waken lukon. Jigauksessa käytin pienempää lukkoa kuin uistelussa.


Waken oman tuotekuvauksen voit lukea Waken sivuilta tuotekuvaus

Tässä kuitenkin omia näkökulmia kyseiseen materiaaliin.

Ensinnäkin perinteisiä solmuja on turha kuvitella käyttävänsä tuon siiman kanssa, vaan tuohon joutuu opettelemaan pakkauksessa olevan solmun. Solmu oli kuitenkin lyhyen pohdinnan jälkeen hyvinkin helppo ja yksinkertainen solmia. Vahvemmalla perukkeella solmiminen on huomattavasti hankalampaa kuin ohuemmalla, sen verran jäykkää tuo materiaali on.

Myöskään solmun tekemisen jälkeen ei kannata perukkeen päätä leikata liian lyhyeksi, sillä huonolla tuurilla perukkeen pää voi luiskahtaa solmusta pois ja koko perukesolmu aueta. Tuo on vaarana varsinkin vahvemmalla perukkeella, sillä se on jäykempää.

Materiaali tosiaankin venyy 10% ja palautuu takaisin, vaikka tuo on terästä. Venyvyydellä en kuitenkaan usko juurikaan olevan mitään tekemistä itse kalastuksen kanssa, mutta muuten tuo näyttäisi olevan kestävä ja pitkäikäinen materiaali. Aika sen sitten näyttää, muutaman uistelukerran jälkeen ei voi vielä paljoa sanoa kestävyydestä. Todellinen testi on vasta silloin, kun hauet saavat muutaman kerran purra peruketta oikein kunnolla. Predator-perukesiimaan verrattuna uskon tämän kuitenkin olevan kestävämpää, mutta notkeudessa ja vaappujen uinnissa tänä ei Predatorille taida pärjätä. Eikä välttämättä myöskään vetolujuudessa. Uistelin yhtä aikaa 2 vavalla joissa oli Predator-peruke ja kahdella joissa Waken Jawline, mutta toistaiseksi en huomannut kalastavuudessa eroja.

Jigillä ei tullut niin hirveästi koitettua vielä kyseistä peruketta, sillä en juurikaan haukea jigillä kalasta enkä niinkään käytä perukkeita jigikalastuksessa. Ahvenia kuitenkin sain jokusia ylös tuon perukkeen kanssa, eikä se huonolta vaihtoehdolta vaikuttanut, jos haukea koittaa jigailla. Tavalliseen teräsperukkeeseen verrattuna tuo Waken ohuin peruke on kuitenkin varsin notkeaa. Kestävyys vaatii vielä lisää testiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti