lauantai 29. kesäkuuta 2013

Suonojärvellä 28.6

Eilen aloin mökillä Suonojärvellä uistelemaan puoli 9 aikoihin illalla. Tarkoitus oli ensin reilu tunti koittaa ahventa ja sen jälkeen reilu tunti kuhaa.

En ehtinyt uistella kuin reilu 100 metriä mökkirannasta, kun yksi vaapuista jäi pohjaan kiinni. Laitoin sormen puolalle ja koitin irroittaa nykäisemällä, kuten tavallista, mutta vaappu ei irronnutkaan vaan siima katkesi. Luulin että se olisi sitten ollut sen vaapun menoa, mutta siellä se näkyi vähän matkan päässä kelluvan. Siima oli mennyt poikki noin 10 sentin päästä perukkeesta ja noussut sitten vaapun mukana pintaan. En tiedä sitten missä siima kiinni oli ollut kun se kuitenkin katkettuaan pintaan nousi. Mutta enpähän menettänyt tuota Stormin pientä vaappua, jolla oli tullut jo satoja kaloja ylös.

Uistelin rantoja pitkin ja välillä selälle poiketen jonkun aikaa ilman kalahavaintoja. Päästyäni ensimmäiselle matalikolle alkoi tapahtua kun nousi pari haukea peräjälkeen. Kolmas oli kiinni, mutta irtosi veneen vieressä. Alle kiloiset hauet on tapana nostaa suoraan siimasta veneeseen, eli haavin kanssa en turhaa aikaa pienien kalojen kanssa. Sama koskee alle 40cm kuhia ja alle 300g ahvenia, paitsi jos ne ovat huonosti kiinni.

Jälleen uistelin rannassa muutaman sata metriä, mutta ihmeen kalattomalta vaikutti rantavedet kun ei nykäissytkään. Selkää kohti kun lähdin ja olin jo 200-300m rannasta irti, niin sitten nappasi yksi reilu 100g ahven pinnan tuntumasta. Koitin seuraavalta karikolta, mutta täältä ei tullut sitten sitä haukeakaan.

Seuraavalle karikolle oli matkaa vain pari sataa metriä, ja sieltä nousi kolme haukea pienen ajan sisään ja sitten hiljeni. Isoin hauki oli reilut 1,5 kiloa. Yksi ehkä saman kokoinen irtosi. Tuon jälkeen menin etukäteen ajatellen parhaalle ahvenpaikalleni ja laitoinkin vetoon 4kpl Salmo Hornetteja. Vaisua oli ahvenen tulo kuitenkin, 4kpl nousi ylös asti. Kokoluokka 100-150g. Yksi hauki kiinni ja sekin irtosi.

Katiska tuli koettua siinä samalla, ja siellä oli 4kpl ahvenia, joista yksi yli 300g. Kuhan yrittäminen tuli aloitettua vasta puoli 11, eikä tuolla reilun puolen tunnin uistelulla tärppejä tullut. Taidan suosiolla ensi kerralla suunnata Kuloveden vesille, kun heikkoa tuntuu olevan näillä Pyhäjärven ja Suonojärven vakipaikoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti