perjantai 21. kesäkuuta 2013

Pyhäjärven Sotkanvirralla 19.6

Pyhäjärven Luodonsaaren ympäristössä loppui kuhan rauhoitusaika 16.6, joten pääsin vihdoin kokeilemaan lähivesilleni Sotkanvirralle, miten on ahven ja kuha otillaan. Tuohon on kotoani linnuntietä matkaa vain kilometrin verran, mutta silti siinä tulee kalastettua paljon harvemmin kuin monissa muissa paikoissa. Viime vuonna taisin pari kolme kertaa tuossa käydä.

Nyt näytti vesi olevan todella korkealla ja virtaus vähäistä. Eipä ollut paljoa kalojakaan liikenteessä. Uistelin yhdellä vaapulla tuon kilometrin matkan venepaikalta Sotkanvirralle, ja ei tullut tärppejä. Aloitin jigaamisen ja kello näytti jotain 22.20. Kaloja ei näkyny eikä kuulunut. Paikalla oli toinenkin venekunta, mutta hekään eivät näyttäneet mitään saavan. Vähän klo 11 jälkeen sain ensimmäisen kalan ylös asti, alamittaisen kuhan. Tuo iski melkein keskeltä Sotkanvirtaa. Heti seuraavalla heitolla paremman kokoinen kuha kiinni, mutta jigi irtosi viehelukosta ja se oli sitten kalan ja jigin menoa. Eipä ole koskaan ennen tainnut noin käydä. Olen melko varma, että lukko oli auennut irroittaessa aiemmin tullutta alamittaista, sillä jigi oli syvällä kurkun perällä ja jouduin vähän väkivalloin irroittelemaan kuhanpoikasen.

Tärppejä tuli tuon jälkeen harvakseltaan, eikä seuraavaan tuntiin tullut mitään ylös asti, kaksi tai kolme jigiä jäi pohjaan. Vähän klo 24 jälkeen nappasi 320g ahven, joka jäi ainoaksi ahveneksi, kyllä oli heikkoa.
Vähän ennen pois lähtöä noin 20 yli 24 nousi kuitenkin "43cm säälikuha", joten vähän pääsi kalaa syömään tuonkin kalastuskerran jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti