sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesäkalastusblogi, mitä on luvassa?

Jospa sitä alkaisi tekemään vähän perusteellisempia blogipäivityksiä kalastuksen saralta myös näin kesällä. Kesäisin en kuitenkaan kalastuksessa juuri kilpaile, tuntuu että parempi panostaa vain tuohon talvikauteen, muuten on koko vuosi yhtä kilpailua. Viime kesänä kuitenkin kävin kaksi uistelukisaa (ekat kisani koskaan) ja aikaisemmilta vuosilta on ongintakisoja takana muutama. Tänä kesänä on tarkoitus käydä ehkä 1-2 uistelukisaa ja saman verran onkikisoja.

Joka tapauksessa, nykyään näin kesäkuussa pääosassa on kuhan( ja ahvenen) jigikalastus ja uistelu. Nykyään jigaus on ajanut määrällisesti selvästi uistelun ohikin jo. Kuhaa tuntuu tulevan näin keväisin/alkukesästä melko tasaisesti kun vain paikat tietää. Uistellessa en juuri käytä plaanareita, vaan suosin pitkillä vavoilla eli ns. säipillä uistelua. Se on kuitenkin pääosin melko pienimuotoista, sillä käytän kahta 3,6m vapaa ja kahta 2,7m. Ideanahan tuossa on se, että siimaa on uistellessa ulkona vain vavanmitta, ja kala nostetaan suoraan ylös tärpin tultua, paitsi jos nappaa kookkaampi kala voi joutua väsyttelemään hieman.

Jigauksen ja uistelun lisäksi pidän katiskaa vedessä koko kesän ja pidin viime talvenakin jään alla. Muilla pyydyksillä kalastan erittäin harvoin, mutta silloin tällöin kuitenkin verkolla ja pitkälläsiimalla. Täkyonginta on melko yleinen kalastusmuoto myös mitä suosin, välillä käytän perinteistä matoakin, mutta enimmäkseen ongin pienillä salakoilla ahventa, kuhaa ja haukea. Syksyllä pilkin jonkun verran veneestä, mutta se liippaa jo niin läheltä kilpapilkintäblogiani, että taidan jatkaa niitä juttuja sen blogin puolella.

Kalastuspaikoista sen verran, että oma mökki on Suonojärvellä, siellä tulee kalastettua melko säännöllisesti. Muita paikkoja on Kulo- ja Rautaveden eri alueet, Nokian Pyhäjärvi, sekä mahdollisesti eri pikkujärvet ja Längelmävesi. Voi olla myös, että syksyllä tulee käytyä myös merellä. Yksittäisiä kalastuskertoja tosin saatan tehdä melkein minne vain täällä Länsi-Suomessa.

Auringonlaskun tunnelmia Längelmävedeltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti